مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گفت: بر اساس اعلام نهاد کتابخانه های عمومی کشور، آذربایجان شرقی جزو ۳ استان برتر در زمینه ساخت کتابخانه است.
اسد بابایی در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت آغاز سی و دومین دوره هفته کتاب گفت: عدم افرایش تعداد کتابخانه ها، فرسودگی کتابخانه ها(بالغ بر ۵۰ درصد کتابخانه ها بالای ۵۰ سال قدمت داشتند) و همچنین حضور کمرنگ مردم در کتابخانهها بعد از ایام کرونا از جمله مشکلات ما در سال های گذشته بود که به منظور شناخت ضعف ها و قدرت ها با ایجاد کارگروهی، برنامه ریزی های کوتاه مدت، میان مدت، بلند مدت صورت گرفت.
وی از افزایش تعداد کتابخانه های عمومی استان طی ۲ سال اخیر خبر داد و گفت: از مرداد ماه سال ۱۴۰۱ با برنامه ریزی های انجام گرفته تعداد کتاب خانه های عمومی استان را از ۱۴۵ عدد به ۱۵۱ عدد، که معادل ۴.۱۴ به ازای هر نفر است افزایش دادیم.
همچنین وی با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی رتبه اول منابع کتابخانهای از لحاظ خرید و اهدای کتاب در میان استان های (الف) کشور در سال ۱۴۰۲ را کسب کرده است گفت: تعداد کتاب های موجود در کتابخانه ها را از ۲ میلیون و ۸۰۰ نسخه به ۳ میلیون و ۷۴۶ هزار و ۵۶۵ نسخه افزایش دادیم که بخشی خریداری شده و بخش دیگری نیز توسط مردم استان به کتابخانه ها اهدا شده است.
وی از مردم درخواست کرد که کتاب هایی که نمی خوانند را به کتابخانه ها اهدا کنند تا در اختیار دیگر شهروندان قرار گیرد.
وی افزود: طی ۲ سال، تعداد اعضای فعال کتابخانه ها از ۸۶ هزار و ۹۳۵ نفر به ۱۷۷ هزار ۹۳۷ نفر افزایش پیدا کرده است.
بابایی به افزایش تعداد مراجعه به کتابخانه ها و تعداد امانت گیری کتاب ها اشاره کرد و گفت: تعداد مراجعه به کتابخانه ها از مرداد ۱۴۰۱ تا کنون با افزایش ۹۵ درصدی از ۱ میلیون و ۳۷۵ هزار نفر به ۲ میلیون و ۲۷۷ نفر افزایش پیدا کرده است. تعداد امانت گیری کتاب ها نیز با افزایش ۸۳ درصدی از ۷۳ هزار و ۸۵۶ جلد به یک میلیون و ۲۰۰ هزار و ۸۹ جلد رسیده است.
وی گفت: با افرایش فضای کتابخانه ها از ۸۶ هزار و ۵۸۳ متر مربع به ۹۱ هزار و ۳۵۴ متر مربع، بر اساس اعلام نهاد کتابخانه های عمومی کشور، آذربایجان شرقی جزو ۳ استان برتر در زمینه ساخت کتابخانه است. در این راستا کتابخانه سردار سلیمانی، استاد کریمی مراغهای و پروفسور سعادتجو در محله مارالان را افتتاح و به جمع کتابخانه ها اضافه کردهایم.
مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجان شرقی از برگزاری طرحهای کودک کتابخوان با ثبت تفاهمنامه با مرکز بهداشت استان خبر داد و گفت: در این طرح به هر کودکی که در سن شش سالگی برای تزریق واکسن مراجعه مینماید یک کارت دعوت برای عضویت رایگان در کتابخانه های عمومی اهدا میشود. که در این طرح تعداد ۱۲ هزار کودک شش ساله در سال گذشته عضو کتابخانه شده اند.
همچنین وی با اشاره به برگزاری جشنواره کتابیاران با تفاهم با آموزش و پرورش، گفت: در این طرح از هر مدرسه یک دانش آموز را انتخاب کردهایم تا مروج فرهنگ کتابخانه در مدرسه باشد.
همچنین وی گفت: هفت هزار سالمند در راستای طرح جهان دیدگان در سال گذشته عضو کتابخانه شدهاند.
وی گفت: بازطراحی کتابخانه مرکزی تبریز از ۱۱ سال پیش تصویب شده ولی مدتها متوقف شده بود که در سال گذشته بار دیگر آغاز شد و فاز نخست آن شامل اتاق گالری، اتاق آموزش، سالن همایش، اتاق مبتنی بر وب در دست ساخت است. فاز دوم این بازطراحی شامل تالار علم و خلاقیت ویژه نوجوانان است که تا یک سال آینده افتتاح میشود. همچنین طرحهای کتابخانهای شامل احداث و به سازی و مرمت کتابخانه شهیدرجایی عجب شیر، یامچی مرند، تازه قلعه ملکان، کتابخانه مرکزی بستان آباد، ولایت هوراند، اوحدی مراغه، شهیدمدرس بناب، شهیدمهدی باکری ملکان، ممقان و سایر شهرستانها فعال هستند.
اسد بابایی مدیر کل کتابخانه های عمومی استان افزود:بزرگترین بخش کودک کتابخانه های عمومی کشور تا دو هفته دیگر در تبریز افتتاح میشود.
بابایی افزود: خانواده نخجوانی از موسسین کتابخانه ملی تبریز هفته گذشته تعداد ۸۱ کتاب نفیس چاپ سربی و سنگی را به این کتابخانه اهدا کردند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجان شرقی از رایگان بودن عضویت در کتابخانهها به مناسب سی و دومین هفته کتاب خبر داد و گفت: علاقه مندان میتوانند با مراجعه به سامانه «samanpl.ir» و پرتالهای کتابخانهای و دریافت کد تخفیف عضویت رایگان، به عضویت کتابخانه موردنظر خود درآیند.
مهدی ایران زاد